ביקורת משחק Avatar: Frontiers of Pandora

סדרת סרטי "אווטאר", אשר ידועה גם כ"אלה הכחולים", החלה את דרכה אי שם בשנת 2009. הסרט השני בסדרה יצאה בשנת 2022, 13 שנים לאחר מכן, ונכון לכתיבת שורות אלה מתוכננים עוד שלושה סרטים המשך. בזמן שאנחנו מחכים, השיקה חברת Ubisoft משחק תפקידים/יריות בגוף ראשון שמכניס אותנו לעולם המהמם של פנדורה ולו רק כדי שנחזיק מעמד עד לסרט הבא (שמגיע בעוד מיליון שנה או משהו).
מבחינת ציר הזמן, המשחק מתחיל לפני הסרט הראשון. אנחנו מגלמים אחד מקבוצת בני נאבי (Na'vi) משבט הסרנטו (Sarentu), שבט נכחד של מספרי סיפורים ומאוד מכובדים בין שבטי הנאבי האחרים, שמגיל צעיר גודלו במתקן של בני אדם, לומדים את דרכיהם ואת שפתם ומשתמשים בנשקים. עלילת המשחק גולשת לטיים ליין של אירועי הסרט הראשון. כאשר ג'ייק סאלי תוקף את בסיסי בני האדם, אנחנו מצליחים לברוח מבין חומות קירות המתקן לראשונה אל צמחיית פנדורה.
ברגע שיוצאים לראשונה אל פנדורה, ההרגשה היא כמו לקבל שיחה ששליח הפיצה שהזמנתם הגיע. שמחה עדלאידע. העולם של פנדורה פשוט מהמם וחי. היצורים המשונים, הצמחייה הנוצצת, העצים שאפשר לטפס עליהם, ואפילו תולעים שניתן לראות מדי פעם מטפסות על העצים – הכול נותן תחושה של עולם מופלא ומלא חיים. קשה להאמין שזה מעשה ידי אדם.
אבל עם כמה שהעולם של פנדורה מהמם ומטריף חושים, חוויית המשתמש של המשחק היא ההפך המוחלט. התפריטים לא נוחים או אינטואיטיביים בעליל. משום מה הוחלט ללכת על עיצוב יותר ציורי מאשר טקסטואלי. אין כמעט מרקרים במפה בכלל. ניתן לסמן עליה נקודת ציון אחת בלבד, שגם לא מראה גובה מהיעד, משהו מאוד קריטי בעולם שבו ניתן לטפס על הרים ועצים, וגם לא ניתן להגדיל אותה מספיק כדי להבין כמה אנחנו קרובים למטה ולראות יותר טוב את השטח.
לצערי, בעיות הממשק אינן הדבר היחידי המקשה על החוויה. חלק קריטי ממשחקי תפקידים הוא כמובן חיזוק הדמות על ידי רכישת ובניית ציוד חזק יותר. במשחק זה אין כסף כלל וניתן לקבל ציוד מרוכלים על ידי העלאת המוניטין עם אותו שבט וזה לוקח זמן. אם תרצו ליצור את הציוד בעצמכם תגלו שאתם לא יכולים פשוט לאסוף מהטבע את מה שאתם צריכים, אלא תצטרכו לקרוא במדריך במשחק אם לעשות זאת ביום, בלילה, בגשם, בשמש או שילוב שלהם כדי לאסוף את אותו רכיב באיכות גבוה יותר כדי שתוכלו ליצור את החפץ עם נתונים גבוהים יותר. שכבת קושי נוספת היא העובדה שכמות הציוד שניתן לסחוב נמוכה מאוד, אז אי אפשר פשוט להסתובב בעולם ולאסוף ציוד. זה עולה בקנה אחד עם האידיאולוגיה של העולם, "לקחת רק מה שצריך" – אך לנו כשחקנים זו נקודה כואבת.
בתור שחקן PS5 יש שני דברים שחשובים לי – לשחק במצב "ביצועים" כדי להגיע ל־60 פריימים לשנייה וזמני הטעינה הקצרים מאוד שמקנה ה־SSD המעולה של המכשיר. באג מוזר ביותר גורם מדי פעם להגדרת "ביצועים" להתחלף ב"איכות", מה שמוריד את כמות הפריימים לשנייה ומצריך ממני להחזיר את ההגדרה הקודמת, ומאריך את זמן הטעינה (למשל ב־Fast Travel) – הארוך ביותר שחוויתי עד כה בקונסולה של כ־7 שניות.
העלילה הבינונית מציגה נבל שרואים רק בתחילת המשחק ובסופו אך הוא לא מופיע במהלכו, ורוב המשחק סובב סביב המנטרה של "כמה רעים וחסרי לב בני האדם".
החבר'ה ב־Ubisoft עובדים במשך הרבה שנים על סדרת משחקי Far Cry וכבר מכירים את הנוסחה למשחקי התפקידים־יריות בעולם פתוח, והניסיון הרב מורגש כאן. אם תצליחו להתגבר על התסכול של חוויית המשתמש הנוראית, תגלו עולם מדהים וצבעוני שלא ראינו כמותו לפני כן, אף על פי שיש שם בני אדם.
ציון למשחק: 7.5/10 צבעוני ומטריף חושים. חווית משתמש נוראית.
תודה רבה לגל אביר מ - Geeklopedia על הביקורת !
“Avatar Frontiers of Pandora” זמין אצלנו למשחק בקונסולות פלייסטיישן 5 ו -Xbox Series X/S.
“Avatar Frontiers of Pandora” זמין אצלנו למשחק בקונסולות פלייסטיישן 5 ו -Xbox Series X/S.